כלי עבודה לאנשי מקצוע
ישנם כלי עבודה שמתאימים לרוב אנשי המקצוע, וישנם כלי עבודה שמתאימים לאנשי מקצוע מסוימים, לצורך ביצוע של עבודות שהן ספציפיות לתחום המקצועי שלהם. חשוב שכל הנדימן או בעל מקצוע יחזיק בשלל הכלים שלהם הוא עשוי להזדקק, כך שתמיד יוכל לספק מענה ללקוחות שלו, ויוכל לבצע עבודה מדויקת ולא מאולתרת. להלן כמה אנשי מקצוע והכלים שבהם הם משתמשים בשגרה.
הנדימן
הנדימן הוא איש מקצוע בעל ידע רב וקשת של יכולות. כל הנדימן מסוגל לבצע עבודות מסוג אחר, וכדאי שיחזיק בידו מגוון כלי עבודה לאנשי מקצוע. במידה ויש למשל לתלות מדפים או תמונות, להתקין טלוויזיה או להרכיב רהיט, ההנדימן זקוק לכלים כמו פטיש, מסמרים, מקדחה, פטישון ומברגה. אם צריך לקצר רגליים של שולחן, הוא יזדקק למסור ידני או
מסור חשמלי. בהתאם לעבודה המבוצעת, הוא עשוי להזדקק גם למשחזת זווית, מלטשת אקצנטרית ובכל מקרה גם לציוד בטיחות לשימוש בעת ובשעת הצורך.
אינסטלטור
אינסטלטורים משתמשים בראש ובראשונה בכלי עבודה כמו מפתח צינורות, מפתח שוודי ומפתח ברזים לצורך פתיחה ושחרור של אותם חלקים. כשיש לחתוך צינורות הם משתמשים בחותכי צינורות או במסור ידני. אינסטלטורים רבים משתמשים כיום גם במצלמה תרמית בשביל לאבחן ולאתר את הבעיה בצנרת גם מבלי לשבור ולפגום בקיר או במערכת. כלי מדידה נפוץ בקרב אינסטלטורים מקצועיים הוא
גלאי מתכות, דרכו ניתן לאתר צנרת תת קרקעית.
חשמלאי
חשמלאי זקוק לכלים בהתאם לרמת ההסמכה שלו וסוג העבודות שהוא מבצע בשגרה. קיימים כלים שלהם כל חשמלאי זקוק, שאינם שונים רבות מכלי עבודה לאנשי מקצוע אחרים. ביניהם ניתן לציין כלי עבודה חשמליים כגון מברגה, מקדחה ופטישון, כלי עבודה ידניים כגון קאטרים, מברגים, בוקסות ופליירים ומכשירי מדידה כגון רב מודד ומד מרחק לייזר. יש להצטייד גם בפנסים ובסולם חזק ויציב לעבודה נוחה ובטוחה ולא לשכוח ציוד בטיחות כמו קסדת בטיחות וכפפות עבודה.
מנעולן
מנעולן משתמש בשגרה במספר סוגים של כלי עבודה לאנשי מקצוע, בנוסף לכלים ורכיבים המיועדים לעבודות מנעולנות בלבד, כמו למשל כרית אוויר, פיקלים וכלי דגדוג. בעת החלפת צילינדרים ומנעולים, הוא משתמש במברגה, וגם לצורך ביצוע פעולות נוספות כמו פירוק דלת. במצבים שבהם אין ברירה אחרת אלא לפרוץ בעוצמה את המנעול, הוא משתמש בכלי קידוח עצמתי כמו פטישון או מקדחה רוטטת.
גנן
בדרך כלל לגנ
ן כלי גינון ייעודיים – כמו חרמש, מזמרה, מגרפה, מסור שרשרת, מפוח עלים, מסור גיזום – ועוד. חלקם ידניים, חלקם חשמליים וחלקם מופעלים על ידי בנזין (מוטוריים). כל גנן בוחר את הכלים שהוא מעדיף לעבוד איתם בשגרה, ובחלק מהמקרים קיימים כלים שונים המתאימים לביצוע של אותה עבודה.