רוב הפרגולות המותקנות בישראל בחצרות הבתים ובגינות פרטיות עשויות מעץ, וזאת בשל המראה הכפרי והעיצוב המרהיב; אך כמובן שיש פתרונות נוספים כגון פרגולות אלומיניום. פרגולה מעוצבת מאלומיניום מתאימה בעיקר למקרים בהם לא ניתן להתקין פרגולה מעץ מסיבות שונות כגון תנאי אקלים קיצוניים, חשש לפגיעה בעץ בגלל שמש קופחת או לחות גבוהה, ולעיתים הסיבה היא סגנון עיצובי או שמירה על הסביבה.
את הפרגולה העשויה מאלומיניום עמיד וחזק ניתן להתקין על ידי בעלי מקצוע מיומנים, אך גם חובבי שיטות עשה זאת בעצמך יכולים לבצע את המשימה לבד, כל עוד יש ברשותם כלי עבודה מתאימים. כך, במחיר סביר ניתן ליהנות מכל היתרונות של פרגולה עמידה ויפה המתאימה לתנאי האקלים בישראל, ובנוסף זו פרגולה שכמעט ואינה דורשת תחזוקה. ראוי לציין כי פרגולה מעץ דורשת תחזוקה שוטפת, בנוסף היא חשופה לפגעי מזג האוויר ומזיקים שונים, לכן פרגולות אלומיניום נחשבות לפתרון מועדף במקרים מסוימים.
כלי עבודה בסיסיים להתקנת פרגולות מאלומיניום
פרגולה מאלומיניום מתאימה בעיקר למרפסות שמש, אך אפשר להתקין אותן גם על גגות מבנים, עמודי בטון או על עמודי תלייה. אחד הטרנדים החדשים והמרהיבים בעולם הפרגולות הוא פרגולות חשמליות, המאפשרות זווית פתיחה עד 160 מעלות ושליטה בכמות האור הנכנס מבעד לשלבי אלומיניום. הפרגולה מאפשרת גם ישיבה נוחה בחורף בגלל ההגנה היעילה בפני טיפות הגשם.
את הפרגולה מפרופיל ומשלבי אלומיניום ניתן לצבוע בתנור בשלב הייצור, בהתאם לצורכי העיצוב ובהתאמה לחזית הבית וסביבת המגורים. לאחר ייצור הפרגולה כעת נותר להתקין אותה בחצר הבית או במרפסת השמש. כאמור, כל אחד בעל ידיים טובות וחוש טכני יכול להתקין את הפרגולה בביתו, אך כדאי לבדוק האם יש את הכלים הנדרשים למלאכה.
שלבים להתקנת פרגולה
- הנחת יסודות לפרגולה – בעזרת מד מטר יש למדוד את השטח ולסמן מיקום ליסודות. כעת ניתן לחפור בורות לעמודי הפרגולה, העמוד צריך להיות טמון בקרקע בעומק כ-30 ס"מ לפחות, אלא אם מחברים את העמודים למשטח ישר כמו בטון או רצפה. אם החלטתם לבטן את היסודות עליכם לדאוג לכלי עבודה כמו מעדר או את חפירה, מטר מדידה וכלים להכנת הבטון. לעיגון היסודות לרצפה יש להתקין תושבות ועוגנים מיוחדים לאחר פילוס, בעזרת מקדחה ומברגה אימפקט.
- הברגת העמודים לתושבות – בשלב זה, לאחר ייבוש הבטון, עליכם לעגן את העמודים לתושבות המעוגנות לקרקע, בעזרת מברגה אימפקט חזקה (12 או 18 וולט).
- עיגון קורת רוחב לקיר – בהתאם למיקום ותכנון הפרגולה, יש לעגן את הקורה הנגדית לקיר תומך. יש לסמן מיקום לחורים בקיר, לקדוח באמצעות מקדחה רוטטת חזקה בהספק W550 או יותר. דרך חורי הקידוח יש להתקין ברגי ג'מבו תוך יצירת שיפוע של 2% לפחות. לכן, עליכם להיעזר בפלס מקצועי ומדויק. כעת יש להתקין תושבות לעיגון קורות גג הפרגולה.
- התקנת הקורה המרכזית – את הקורה המרכזית מניחים על עמודי הבסיס ובאמצעות מברגה וברגים ייעודיים בגודל המתאים מעגנים אותה למקום.
- חיבור קורות הגג לתושבות – לאחר פילוס נוסף של העמודים מעגנים את קורות הגג לתושבות הייעודיות ולאחר מכן מתקינים את הגג, עם או ללא סכך.
את כלי העבודה מומלץ לרכוש מראש כדי לא להתעכב במהלך העבודה ובעיקר על מנת לעבוד ביעילות וללא פגיעה באלומיניום ובקירות המבנה. לכן, מעבר לסט כלים רגיל הכולל מספר מברגים, פטיש, ראצ'ט, פלייר ומסור ידני כדאי להצטייד בכלים חשמליים איכותיים לעבודה נוחה, מדויקת ובטוחה. מאחר וגם פרגולה חשמלית מאלומיניום יש לתחזק, הכלים ישמשו אתכם לתחזוקה הנדרשת, ובנוסף תוכלו להשתמש בהם למגוון עבודות תחזוקה ושיפוצים קלים בבית ובחצר.