על אף שחלפו קרוב ל-40 שנה מאז החלו בענף הבנייה להשתמש בשיטת 'הבניה הקלה', עדיין נחשבת השיטה לאחת מהמהפכות הגדולות ביותר שידע הענף. שיטה זו, הידועה בעגה המקצועית בתור 'הבנייה המודולרית', ידועה כנפוצה במיוחד וזאת, בזכות יתרונותיה הרבים. עוד על השיטה – בכתבה הבאה.
בניה "רטובה" מול בניה קלה
בשלהי שנות ה-80' הבינו בישראל את מה שבעולם המערבי הבינו עוד קודם: שיטת הבנייה המסורתית, שמרכזה טמון ביציקות הבטון המפורסמים, ולצידם בלוקים, טיט, מלט וחומרים "רטובים" אחרים, הינה מסורבלת, ממושכת ויקרה מדי. לאור זאת, טבעי היה הדבר ששיטת הבנייה הקלה, שהופכת את כל התהליך למהיר, נוח וזול הרבה יותר, תיובא לישראל ותתפוס מקום מרכזי בענף בתוך זמן קצר, ולאורך זמן.
עיקרה של הבניה הקלה
בבניה קלה, בניגוד לקודמתה, העיסוק העיקרי נעשה ביסודות יצוקים, ובראשם בטון, כשבאמצעות לוחות גבס וחלקים אחרים, נעשית מלאכה ההרכבה. את הלוחות מייצרים ומתאימים לתכנית הבנייה באמצעות כלי עבודה ייעודיים, מניידים אותם על עגלות משא מיוחדות, ומכאן הדרך לחיבור לבטון (לרוב באמצעות ברגים, דיבלים ופרופילי פח), קצרה במיוחד. בבנייה קלה נעשה שימוש במגוון כלים רחב, לרבות פטישים מסוגים שונים, מכשירי חציבה, מקדחות, אביזרי חיבור, כלי חיתוך, כלי עבודה חשמליים ועוד.
בנייה קלה – יתרונות "כבדים": כל היתרונות של השיטה הנפלאה
היתרון הבולט של הבנייה הקלה מצוי בבנייה המהירה, כמו גם בנוחות שלה. יחד עם זאת, אין מדובר ביתרונות היחידים. היותה של השיטה "מודולרית" יוצרת אפשרות לשינויים פנימיים באופן פשוט במיוחד. לדוגמה: אם הילד עזב את הבית ותרצו לבטל את החדר שלו לטובת הגדלת הסלון, תוכלו לעשות זאת בלי שום בעיה. או למשל אם החברה צמחה ומקבלת 30 עובדים חדשים לשורותיה, שינוי במבנה חללי המשרד, והנה יש מקום לעובדים החדשים. אפרופו שינויים, בנייה חכמה זו, מאפשרת בנייה של מבנים ניידים. כך גם ניתן לשנות את המקום של הבית או המשרד, ולא רק את החלקים הפנימיים שלו. יתרון נוסף טמון בהיותה של השיטה "ירוקה" וידידותית לכדור הארץ – פחות פסולת, פחות משאבי טבע נדרשים עבורה, חיסכון בהוצאות אנרגיה וחשמל ועוד.
האם חברת הבנייה שלכם היא "חברה קלה"?
למרות יתרונותיה הבוהקים של השיטה, לא כל חברות הבנייה בוחרות בה. במרבית המקרים, זה לא שהחברות אינן מעוניינות לבחור בשיטת בנייה זו, הן פשוט לא יכולות, הן מבחינת תשתיות, מפעלים, מקום ותקציבים ראשוניים הנדרשים למעבר לשיטת בנייה זו. מבחינתכם, כלקוחות, חשוב לבדוק האם החברה איתה אתם שוקלים להיכנס לקשר הינה חברת בניה קלה? דרשו תשובות ברורות שלא משתמעות לשתי פנים ותמיד בקשו מהחברה להציג בפניכם פרויקטים קודמים של בניה קלה. אז בפרויקט הבא, בוחרים עבורכם את הטוב, הנוח והזול ביותר שיש.
בנייה קלה – הדרך האולטימטיבית לבנייה בעולם. בהצלחה!