חממה שבנויה באופן נכון מספקת תנאים אידיאליים לצמיחה מהירה ומגנה על הצמחים מפני חרקים ומזיקים אחרים שנמצאים בקרבת מקום. בניית חממה ביתית היא רעיון נפלא ומעשיר לגידול של צמחים וירקות מסוגים שונים. מדובר בתחביב שתוכלו לפתח עם הזמן, וכזה שיכול להעניק לכם שלווה, ידע וסיפוק רב. בניית החממה אינה קשה במיוחד ובהחלט ברת ביצוע גם עבור האדם הפרטי – כדאי לעקוב אחר ההסברים הבאים ולבנות לעצמכם חממה איכותית.
בחירת מיקום מתאים
החממה צריכה להיות ממוקמת באזור שבו אור השמש יציב ככל האפשר. במידה ואין ברירה אלא להתפשר, כדאי לתת עדיפות למיקומים שבהם השמש חזקה יותר בבוקר מאשר אחר הצהריים. ודאו שיש לכם מקור אספקת מים בקרבת מקום על מנת להשקות את הצמחים כהלכה באמצעות צינור
ואקדח השקיה – ההשקייה מבוצעת באופן ידני ולא עם ממטרות. במידה והחממה שלכם משתמשת במכשירים חשמליים אלו ואחרים, חשוב שתהיה גם גישה למקור אספקת חשמל באזור.
כלי עבודה להם תזדקקו
יש להכין מטר מדידה,
מברגה חשמלית, מסור במידה ומשתמשים בעץ, פטיש, סכין, קאטר, ברגים ומסמרים.
מדידת וסימון האזור
יש לבצע מדידות באזור ולהחליט איזה גודל חממה יתאים לכם, בין אם מדובר בחממה שתבנו מהבסיס בעצמכם או ברכישה של ערכת חממה ביתית מוכנה. כמובן שככל שהחממה גדולה יותר, כך היא תהיה יקרה יותר לבנייה ולתחזוק. מומלץ לחשוב מראש על כל הפרמטרים השונים על מנת להימנע מטעויות שיעלו זמן וכסף.
שלד החממה
בסיס ושלד החממה מורכבים לרוב מעץ, מתכת, פלדה או צינורות PVC. ככל שהחומר שבו תשתמשו יהיה זול יותר, כך הוא צפוי להיות פחות איתן ויציב ויחזיק פחות שנים. אם אתם בונים את החממה בצמוד למבנה קיים, ניתן להשתמש בו לצורך תמיכה פיסית בחממה. ניתן להשתמש בחומרים ישנים שיושבים אצלכם בבית, כמו מוטות וצינורות או מסגרות של תמונות מעץ. מה שאין ברשותכם תצטרכו לרכוש.
כיסוי החממה
ישנם מספר חומרים בהם ניתן להשתמש על מנת לכסות את החממה – פוליאתילן, זכוכית, פלסטיק ופיברגלאס. לכל חומר יש יתרונות וחסרונות. הפוליאתילן נחשב לזול, אך יש לשטוף אותו מעת לעת והוא אינו שומר על חום כמו זכוכית. פלסטיק איכותי נחשב לחזק יותר והאור חודר דרכו בקלות, אך הוא אינו זול. הפיברגלאס מהווה אופציה זולה יותר מזכוכית, אך הוא מאבד מהשקיפות שלו כעבור מספר שנים. זכוכית היא החומר האידיאלי והיא עמידה לתקופה ארוכה, אך היא בכל זאת שבירה ועדינה.
וויסות הטמפרטורה בחממה
במידה ומדובר בחממה גדולה, כדאי להציב מאווררים על מנת ליצור סירקולציה טובה בתוכה. ניתן להציב מפזרי חום או אמצעי דומה בפינות החממה על מנת לשמור על טמפרטורה חמימה ויציבה בחודשי החורף. כדאי לפתוח חלון או שניים בגג החממה על מנת להוציא חלק מהפחמן הדו-חמצני החוצה. מומלץ גם להתקין תרמוסטט שיציג את הטמפרטורה בחממה בכל רגע נתון.
בנייה חממה קטנה וקלה
במידה ומדובר בפרויקט הראשון שלכם בתחום, בהחלט ניתן להתחיל בחממה קטנה ופשוטה לבנייה. חממה שכזאת לא צריכה לכלול דלת או חלון, ותוכלו להרים את הכיסוי שלה כאשר אתם באים להשקות אותה עם צינור השקיה ולסגור אותו בסיום. במצב שכזה ניתן גם לוותר על שימוש באמצעי הטכנולוגיה השונים.
טיפ אחרון לסיום
בניית חממה ביתית עשה זאת בעצמך יכולה להסב לכם הנאה גדולה אם תבחרו להשקיע בה. אם אינכם בקיאים בתחום, מומלץ להקדיש זמן וללמוד מהם התנאים האידיאליים להתפתחות וגדילת הצמחים והירקות שתשתלו. אתר מולטיטול מציע מגוון כלי עבודה,
כלי גינון ואמצעי השקייה מקצועיים מבית המותגים המובילים ביותר שיסייעו לכם לבנות את החממה המושלמת בעצמכם.